koli_01
koli_02
DCF 1.0
DCF 1.0
koli_06
koli_07

Kolin huvila

Uusi vapaa-ajanasunto kierrätyshirsistä | Sijainti Koli, Lieksa | Laajuus 440m2 | Tilaaja yksityinen | Kohde valmistunut 2007

Musta huvila luonnon äärellä

Huvila sijoittuu Kolille Pielisen läheisyyteen. Ympäröivä karu, mutta komea luonto antoi kehykset suunnittelulle. Maastoon koskettiin mahdollisimman vähän. Huvila rakennettiin Sukevan vankilanjohtajan puretun virka-asunnon hirsistä. Toinen kerros toteutettiin rankorakenteisena. Rakennuksen päätyihin sijoitettiin saunaosastot kattoterassein. Rakennuksen materiaali- ja värimaailma on monipuolinen. Julkisivu tehtiin massiivisesta kuusilankusta, joka käsiteltiin mustaksi.

Rakentamisessa käytettiin kestäviä materiaaleja

Uunit tehtiin paikallisesta vihreästä vuolukivestä. Saunaosastoilla käytettiin öljyttyä tervaleppää, josta toteutettiin myös saapujan tervetulleeksi toivottavat sisäänkäyntikatokset.