Sor 02_1200px
Sor 03_1200px
Sor 04_1200px
Sor 01_1200px

School of Rock

Sijainti Helsinki | Laajuus 210 m2 / 750 m3 | Tilaaja Kulosaaren yhteiskoulun Oy | Kohde valmistunut 2017

Kulosaaren yhteiskoulun ensimmäisen rakennusvaiheen suunnitteli arkkitehti Jorma Järvi 1950-luvulla. School of Rock on Kulosaaren yhteiskoulun viides laajennusvaihe. Laajennus toteutettiin erillisenä uudisrakennuksena. School of Rock sijoittuu koulurakennuksen vanhimman osan pääsisäänkäynnin läheisyyteen, puistoalueen reunaan. Rakennuksen maltillinen ulkohahmo on sovitettu vanhaan arkkitehtuuriin keskustellen Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Räystäslinja jää vanhaa räystästä matalammalle. Julkisivut on muurattu punaisesta ruukintiilestä. Katseenvangitsija on lasinurkkaan sijoittuva, paikalla valettu, musta väribetoninen kierreporras pinnakaiteineen.