As Oy Nuottapolku 10

1937 valmistuneen asuinkerrostalon julkisivujen korjaushankkeen sekä liikehuoneiston käyttötarkoituksen muutoksen pää- ja arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Munkkiniemi, Helsinki | Rakennus on suojeltu asemakaavalla | Tilaaja As Oy Nuottapolku 10 | Julkisivuhankkeen toteutus valmistunut 2020, huoneistomuutos 2021

1930-luvun eleganttia arkkitehtuuria

Kohde sijaitsee Vanhassa Munkkiniemessä, jonka rakennuskanta on pääosin 1930-1950-luvuilta. Rakennus on valmistunut 1937. Rakennuttajana toimi Kiinteistö- ja sekatavarakauppa ja Välitys Oy, ja arkkitehtina Helge Lundström. Arkkitehtuuri on hillittyä, rauhallista ja arvokasta.

Julkisivukunnostus perinteisin menetelmin

Rakennuksen alkuperäinen rappaus oli päässyt huonoon kuntoon, ja se on uusittu korjaushankkeessa kokonaan. Rappaus on tehty kalkki-sementtilaastilla ja hierretty käsin, valitsemamme mallityön perusteella. Julkisivumaalaus on tehty kalkkimaalilla noudattaen rakennuskonservaattorin kanssa yhtesityössä määritettyä vanhaa sävyä. Sisäänkäyntiportaalien terastirappauspinnat puhdistettu, ja alaosa on toteutettu luonnonkivisenä. Sisäänkäyntien valaisimet ja emaloidut kyltit on uusittu rakennusajankohdan tyylin mukaisina.