As Oy Säästörasti

1972 valmistuneen taloyhtiön LVIS-peruskorjauksen arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Vuosaari, Helsinki | Laajuus 6 rakennusta / 232 asuntoa / 13728 m2 | Tilaaja Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy | Suunnittelu ja toteutus 2019-

Pistetalot Vuosaaressa

As Oy Säästörasti valmistui Helsingin Vuosaareen 1972 arkkitehti Antti Miettisen toimiessa kohteen suunnittelijana. Suuressa yhtiössä on kuusi rakennusta, ja asuinhuoneistoja on 232 kpl. Asuntojen pinta-ala on 13 728 m2.

LVIS-peruskorjaus

Yhtiössä on edessä LVIS-peruskorjaus. Hanke on päätetty toteuttaa ns. perinteisenä putkiremonttina, jolloin viemärit ja vesijohdot uusitaan osittain nykyisiin nousuihin ja osittain uusiin nousuihin. LVIS-peruskorjauksessa tavoitellaan korjatuille rakenteille vähintään 50 vuoden elinkaarta. Insinööritoimisto Leo Maaskola  Oy huolehtii hankkeen pääsuunnittelusta, ja Saatsi Arkkitehdit vastaa Maaskolan alihankkijana hankkeen arkkitehtisuunnittelusta. Arkkitehtisuunnittelussa huolehdimme esimerkiksi pintoihin ja rakenneratkaisuihin liittyvistä esteettisistä ja arkkitehtonisista tavoitteista ja laatumäärittelyistä.