Hirsikerrostalo Kuusamo

Uuden lamellihirsijulkisivuisen, 4-kerroksisen asuinkerrostalon pää- ja arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Kuusamo | Laajuus 2 377 m2 | Tilaaja Kuusamon Vuokratalot Oy | Työmaa aloitettu 06/2023, valmistuminen 08/2024

Hirttä hiilivarastoksi ja miellyttäväksi miljööksi

Suunnittelimme Kuusamon keskustaan neljäkerroksisen asuinkerrostalon, jonka ulkoseinärakenteena on painumaton lamellihirsi. Runkorakenteet ovat betonia. Kohde on yksi ensimmäisistä vastaavista hybridirakenteisista kerrostaloista Suomessa. Suunnittelun aikana olemme hankkineet arvokasta erityisosaamista tämän tyyppisestä rakentamisesta. Katutason julkisivu on paikallista Kuusamon liuskekiveä. Asuinrakennus on ARA-rahoitteinen, ja se on suunnattu senioriväestölle. Katutasoon sijoittuu yhteistila, joka toimii avoimena ”kaupunkilaisten olohuoneena”, ja sen on tarkoitus palvella talon asukkaiden lisäksi myös muita kuusamolaisia. Lähes naapurista löytyy suojeltu Yhdyskulman talo, johon toteutetaan suunnitelmiemme mukaisesti asuntoja, ja katutasoon sijoittuu korkelaatuinen kahvila-konditoria. Voit tutustua Yhdyskulman projektiin täällä.

Hirsikerrostalohankkeemme rakentaminen on aloitettu kesäkuussa 2023, ja kohde valmistuu elokuussa 2024. Kohteen pääurakoitsijana toimii Tunturirakennus Oy, ja pohjoisen puusta tehtävän hirsikehikon toimittaa Kuusamo Hirsitalot.