As Oy Bulevardia

1938 valmistuneen taloyhtiön asuntojen korjaus- ja muutostöiden arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Helsinki | Laajuus useita huoneistoja | Tilaaja As Oy Bulevardia ja yksittäiset osakkaat | Suunnittelu ja toteutus 2019-

As Oy Bulevardian historiaa

Puhdaspiirteinen funkisrakennus nousi Bulevardin ja Sinebrychoffinkadun kulmaan syksyn 1937 aikana ja valmistui kokonaan keväällä 1938. Rakennushanke eteni joutuisasti. Arkkitehdit Niilo Kokko, Arvo O. Aalto ja Jukka Saari aloittivat talon suunnittelun vuoden 1937 alussa. He olivat Asunto Oy Bulevardia Bostads Ab -nimisen asunto-osakeyhtiön perustajaosakkaita. Uutta taloa markkinoitiin Helsingin Sanomissa, Hufvudstadsbladetissa ja Uudessa Suomessa: “Talosta tulee täydellisen mukava, täydellisen uudenaikainen ja se tulee sijaitsemaan keskikaupungin hienoimmassa osassa, Oopperan kohdalla.” Mainoksissa ylistettiin talon mukavuutta, kuten asuntojen valoisuutta, erikoisen tehokasta ääneneristystä sekä keittiöiden ja kylpyhuoneiden varustetasoa. (Lähde: Eeva Järvenpää: Bulevardia 1937-2012. Talo johon halutaan palata)

Vuokrahuoneistojen korjaushanke

Yhtiön omistamat, vuokrakäytössä olevat noin 40 asuinhuoneistoa kunnostetaan useamman vuoden aikana suunnitelmiemme mukaisesti. Korjaus- ja muutostyöt tehdään rakennuksen alkuperäistä henkeä ja arkkitehtuuria kunnioittaen. Korjaus- ja muutostöiden tarkoituksena on saattaa huoneistot hyvään kuntoon ja parantaa entisestään niiden vuokrattavuutta. Myös ääneneristystä parannetaan – se lienee ainoa alkuperäisistä asiakaslupauksista, joka ei toteutunut aivan luvatulla tavalla. Nyt 2020-luvulla on helppo todeta, että 1930-luvun markkinoinnin loppukaneettiin: “talo on niin täydellinen, että se on muutoksitta mukava vielä 50 vuoden päästä” on helppo yhtyä.