As Oy Pakilantie 8

1962 valmistuneen taloyhtiön hissi- ja porrashuonelaajennuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelu sekä LVIS-peruskorjauksen arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Oulunkylä, Helsinki | Laajuus 100 huoneistoa / 8084 m2 | Tilaaja Maaskola Oy | Suunnittelu käynnissä, rakennuslupaa haettu 2021

1960-luvun linjakasta arkkitehtuuria

Helsingin Oulunkylässä sijaitseva taloyhtiö edustaa oman aikansa ilmeeltään rauhallista ja laadukasta arkkitehtuuria. Pitkää rakennusmassaa on rytmitetty porrastamalla sitä. Päädyt ovat tiiltä.

LVIS-peruskorjaus

Yhtiössä on edessä LVIS-peruskorjaus. Hanke on päätetty toteuttaa ns. perinteisenä putkiremonttina, jolloin viemärit ja vesijohdot uusitaan osittain nykyisiin nousuihin ja osittain uusiin nousuihin. LVIS-peruskorjauksessa tavoitellaan korjatuille rakenteille vähintään 50 vuoden elinkaarta. Insinööritoimisto Leo Maaskola  Oy huolehtii hankkeen pääsuunnittelusta, ja Saatsi Arkkitehdit vastaa Maaskolan alihankkijana hankkeen arkkitehtisuunnittelusta. Arkkitehtisuunnittelussa huolehdimme esimerkiksi pintoihin ja rakenneratkaisuihin liittyvistä esteettisistä ja arkkitehtonisista tavoitteista ja laatumäärittelyistä.