As Oy Säästörasti

1972 valmistuneen taloyhtiön LVIS-peruskorjauksen arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Vuosaari, Helsinki | Laajuus 6 rakennusta / 232 asuntoa / 13728 brm2 | Tilaaja Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy | Toteutus valmistunut 2022

Vuoden putkiremontti 2023

Suunnittelukohteemme As Oy Säästörasti voitti asunto-osakeyhtiöille suunnatun Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry:n järjestämän Vuoden putkiremontti/linjasaneeraus -kilpailun. Voittaja julkistettiin 11.10.2023 Kiinteistömessujen yhteydessä. Kilpailu on järjestetty jo vuodesta 2008 lähtien ja tavoitteena on kertoa ja jakaa tietoa mahdollisimman laajasti hyvistä toimintatavoista ja -menetelmistä tulevien linjasaneerauksien tilaajille, osakkaille, asukkaille, suunnittelijoille ja urakoitsijoille.

Pistetalot Vuosaaressa

As Oy Säästörasti valmistui Helsingin Vuosaareen 1972 arkkitehti Antti Miettisen toimiessa kohteen suunnittelijana. Suuressa yhtiössä on kuusi rakennusta, ja asuinhuoneistoja on 232 kpl. Asuntojen pinta-ala on 13 728 m2.

LVIS-peruskorjaus

Yhtiössä on toteutettu LVIS-peruskorjaus ns. perinteisenä putkiremonttina, jolloin viemärit ja vesijohdot on uusittu osittain entisiin nousuihin ja osittain uusiin nousuihin. LVIS-peruskorjauksessa on tavoiteltu korjatuille rakenteille vähintään 50 vuoden elinkaarta. Vastasimme hankkeen arkkitehtisuunnittelusta. Arkkitehtisuunnittelussa olemme huolehtineet esimerkiksi pintoihin ja rakenneratkaisuihin liittyvistä esteettisistä ja arkkitehtonisista tavoitteista ja laatumäärittelyistä.