As Oy Säästörasti

1972 valmistuneen taloyhtiön LVIS-peruskorjauksen arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Vuosaari, Helsinki | Laajuus 6 rakennusta / 232 asuntoa / 13728 brm2 | Tilaaja Maaskola Oy | Toteutus valmistunut 2022

Pistetalot Vuosaaressa

As Oy Säästörasti valmistui Helsingin Vuosaareen 1972 arkkitehti Antti Miettisen toimiessa kohteen suunnittelijana. Suuressa yhtiössä on kuusi rakennusta, ja asuinhuoneistoja on 232 kpl. Asuntojen pinta-ala on 13 728 m2.

LVIS-peruskorjaus

Yhtiössä on toteutettu LVIS-peruskorjaus ns. perinteisenä putkiremonttina, jolloin viemärit ja vesijohdot on uusittu osittain entisiin nousuihin ja osittain uusiin nousuihin. LVIS-peruskorjauksessa on tavoiteltu korjatuille rakenteille vähintään 50 vuoden elinkaarta. Insinööritoimisto Leo Maaskola  Oy huolehtinut hankkeen pääsuunnittelusta, ja Saatsi Arkkitehdit vastannut Maaskolan alihankkijana hankkeen arkkitehtisuunnittelusta. Arkkitehtisuunnittelussa olemme huolehtineet esimerkiksi pintoihin ja rakenneratkaisuihin liittyvistä esteettisistä ja arkkitehtonisista tavoitteista ja laatumäärittelyistä.