As Oy Suursuontie 6

1962 valmistuneen taloyhtiön LVIS-peruskorjauksen arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Helsinki | Laajuus 80 huoneistoa / 4754 brm2 | Tilaaja Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy | Toteutus valmistunut 2022

1960-luvun linjakasta arkkitehtuuria

Helsingin Oulunkylässä sijaitseva taloyhtiö edustaa oman aikansa tyylipuhdasta, mustavalkoista arkkitehtuuria. Rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Touko Neronen ja Antti Miettinen.

LVIS-peruskorjaus

Yhtiö on vuosikymmenten saatossa käynyt läpi laajoja korjauksia – esimerkiksi hissit on rakennettu, ikkunat uusittu, parvekkeet lasitettu ja vesikatot uusittu. 2020-luvulle tultaessa oli taloteknisten järjestelmien vuoro. Hanke on toteutettu ns. perinteisenä putkiremonttina, jolloin viemärit ja vesijohdot on uusittu osittain entisiin nousuihin ja osittain uusiin nousuihin. LVIS-peruskorjauksessa on tavoiteltu korjatuille rakenteille vähintään 50 vuoden elinkaarta. Vastasimme hankkeen arkkitehtisuunnittelusta. Arkkitehtisuunnittelussa olemme huolehtineet esimerkiksi pintoihin ja rakenneratkaisuihin liittyvistä esteettisistä ja arkkitehtonisista tavoitteista ja laatumäärittelyistä.