As Oy Suursuontie 6

1962 valmistuneen taloyhtiön LVIS-peruskorjauksen arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Helsinki | Laajuus 80 huoneistoa / 4754 brm2 | Tilaaja Maaskola Oy | Toteutus valmistunut 2022

1960-luvun linjakasta arkkitehtuuria

Helsingin Oulunkylässä sijaitseva taloyhtiö edustaa oman aikansa tyylipuhdasta, mustavalkoista arkkitehtuuria. Rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Touko Neronen ja Antti Miettinen.

LVIS-peruskorjaus

Yhtiö on vuosikymmenten saatossa käynyt läpi laajoja korjauksia – esimerkiksi hissit on rakennettu, ikkunat uusittu, parvekkeet lasitettu ja vesikatot uusittu. 2020-luvulle tultaessa oli taloteknisten järjestelmien vuoro. Hanke on toteutettu ns. perinteisenä putkiremonttina, jolloin viemärit ja vesijohdot on uusittu osittain entisiin nousuihin ja osittain uusiin nousuihin. LVIS-peruskorjauksessa on tavoiteltu korjatuille rakenteille vähintään 50 vuoden elinkaarta. Insinööritoimisto Leo Maaskola  Oy on huolehtinut hankkeen pääsuunnittelusta, ja Saatsi Arkkitehdit on vastannut Maaskolan alihankkijana hankkeen arkkitehtisuunnittelusta. Arkkitehtisuunnittelussa olemme huolehtineet esimerkiksi pintoihin ja rakenneratkaisuihin liittyvistä esteettisistä ja arkkitehtonisista tavoitteista ja laatumäärittelyistä.