As Oy Suursuontie 6

1962 valmistuneen taloyhtiön LVIS-peruskorjauksen arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Helsinki | Laajuus 80 huoneistoa / 4028 m2 | Tilaaja Maaskola Oy | Suunnittelu käynnissä, rakennuslupaa haettu 2021

1960-luvun linjakasta arkkitehtuuria

Helsingin Oulunkylässä sijaitseva taloyhtiö edustaa oman aikansa tyylipuhdasta, mustavalkoista arkkitehtuuria. Rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Touko Neronen ja Antti Miettinen.

LVIS-peruskorjaus

Yhtiö on vuosikymmenten saatossa käynyt läpi laajoja korjauksia – esimerkiksi hissit on rakennettu, ikkunat uusittu, parvekkeet lasitettu ja vesikatot uusittu. Nyt on taloteknisten järjestelmien vuoro. Hanke on päätetty toteuttaa ns. perinteisenä putkiremonttina, jolloin viemärit ja vesijohdot uusitaan osittain nykyisiin nousuihin ja osittain uusiin nousuihin. LVIS-peruskorjauksessa tavoitellaan korjatuille rakenteille vähintään 50 vuoden elinkaarta. Insinööritoimisto Leo Maaskola  Oy huolehtii hankkeen pääsuunnittelusta, ja Saatsi Arkkitehdit vastaa Maaskolan alihankkijana hankkeen arkkitehtisuunnittelusta. Arkkitehtisuunnittelussa huolehdimme esimerkiksi pintoihin ja rakenneratkaisuihin liittyvistä esteettisistä ja arkkitehtonisista tavoitteista ja laatumäärittelyistä.