Aulangon Mäntykärjen paviljonki

Uuden puurakenteisen paviljongin pää- ja arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Aulanko, Hämeenlinna | Laajuus 11 m2 | Tilaaja Hämeenlinnan kaupunki | Kohde valmistunut 2016

Piknikille kansallismaisemaan

Vanajaveden rannalla, lähellä Aulangon hotellia, sijaitsee Mäntykärki, josta avautuu henkeäsalpaavat maisemat kansallismaisemaan. Täällä, mäen huipulla, sijaitsi aikanaan pieni puinen paviljonki. Siitä ei ole säilynyt meidän aikaamme kuin kahdeksankulmainen luonnonkivisokkeli. Kukkula oli päässyt pahasti vesakoitumaan ennen kuin suunnittelemamme maisemanhoitotoimenpiteet toteutettiin.

Puinen lyhty

Suunnittelimme vanhan sokkelin päälle uuden paviljongin, jonka ajatuksena on tarjota houkutteleva paikka tarkkailla maisemaa. Kivisokkelin päälle voi istahtaa seurustelemaan. Vaikka sokkelin muoto saneli pohjaratkaisun, on arkkitehtuuri aivan uudenlainen tulkinta perinteisestä kepeätunnelmaisesta paviljongista. Rakenteet ovat puuta, ja ne on käsitelty tervapohjaisella Roslagin mahongilla. Vesikate on perinteistä peltisepäntyötä.