Bostads Ab Tempelgatan 9

1920-luvulla valmistuneen tiilirakenteisen taloyhtiön LVIS-peruskorjauksen ja yleisten tilojen muutostöiden arkkitehtisuunnittelu | Sijainti Helsinki | Rakennus kuuluu Etu-Töölön kaupunginosan valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön (RKY) | Laajuus 24 huoneistoa / 2743 brm2 | Tilaaja Maaskola Oy | Rakennuslupa myönnetty 2021, toteutus käynnissä, valmistuminen 2023

Taloyhtiön historiaa

Bostadsaktiebolag Tempelgatan 9 valmistui Helsingin Etu-Töölöön vuonna 1927. Rakennuksessa on asuntoja 22kpl ja liikehuoneistoja 2kpl. Rakennuksessa on painovoimainen ilmanvaihto. Kuusikerroksinen rakennus edustaa arkkitehtuuriltaan 1920-luvun klassismia.

LVIS-peruskorjaus ja yleisten tilojen muutostyöt

Kohteelle tehdään LVIS-peruskorjaus, jonka lisäksi kiinnitetään huomiota yhtiön yleisiin tiloihin. Haasteena vanhan taloyhtiön kohdalla on sovittaa yhteen lähes satavuotiaan yhtiön rakennustekniikka ja tämän hetken tarpeet. Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy huolehtii hankkeen pääsuunnittelusta, ja Saatsi Arkkitehdit vastaa Maaskolan alihankkijana hankkeen arkkitehtisuunnittelusta. Arkkitehtisuunnittelussa huolehdimme esimerkiksi pintoihin ja rakenneratkaisuihin liittyvistä esteettisistä ja arkkitehtonisista tavoitteista ja laatumäärittelyistä.