Käsinveistetyt hirsitalot painovoimaisella ilmanvaihdolla

Uusia, terveellisiä ja kestäviä omakotitaloja | Sijainnit ympäri Suomea | Tilaajina yksityishenkilöt ja yhteisöt

Tuhannen vuoden kokemuksella

Käsinveistettyjä hirsitaloja on rakennettu Suomessa noin tuhannen vuoden ajan, pääpiirteissään samanlaisina kuin nykyisinkin on mahdollista. Tässä ajassa huonot ratkaisut ovat karsiutuneet pois. Jäljellä on timanttinen rakennustapa, joka on terveellinen, kestävä, luonnollinen ja vikasietoinen.

Luonnollista rakentamista ilman lisäaineita

Uskomme, että mahdollisimman yksiaineinen, yksinkertainen ja massiivinen rakennustapa tuottaa terveimmän ja kestävimmän rakennuksen. Olemme suunnitelleet taloja sisäilmasta sairastuneille, ja rakentamisen terveellisyys ja kestävyys on meille erittäin tärkeää. Itse asiassa ajattelemme, että jokainen ihminen ansaitsisi sellaisen terveen ja luonnollisen kodin, joka on hyvä ympäristö herkistyneimmillekin.

Painovoimainen ilmanvaihto ja hengittävät rakenteet

Uskomme, että seuraavat periaatteet auttavat terveellisen ja kestävän hirsitalon suunnittelussa ja toteuttamisessa: Hengittävä massiivirakenne, painovoimainen ilmanvaihto, tuulettuva alapohja, tuulettuva vintti, kalteva katto ja reilut räystäät, yksinkertainen rakennustapa sekä valoisa katse tulevaisuuteen. Painovoimainen ilmanvaihto on mahdollista toteuttaa nykymääräysten puitteissa – tiedämme sen hyvin, koska olemme suunnitelleet viime vuosina lukuisia painovoimaisen ilmanvaihdon koteja, esimerkiksi Espooseen, Tuusulaan, Hankoon, Uukuniemelle, Utajärvelle ja Hämeenkyröön.

Esimerkkejä suunnittelemistamme hirsitaloista

Usein suunnittelemme hirsitaloja perheille, jotka eivät halua julkisuutta. Luonnollisesti kunnioitamme tätä toivetta. Joitakin hirsitaloja olemme suunnitelleet tahoille, jotka mielellään itse kertovat näistä hankkeista. Esimerkiksi Hawkhill-perheyhtiölle Nuuksion kansallispuiston äärelle suunnittelemastamme Villa Adelesta voit lukea lisää täältä sekä Hawkhillin kotisivuilta.

Suunnitellaan Sinulle hirsitalo yhdessä!

Ota yhteyttä, kun mietit uuden, terveellisen, kestävän ja luonnollisen hirsitalon rakentamista. Voimme tarjota sinulle kaiken tarvitsemasi suunnittelun Avaimet käteen -periaatteella. Arkkitehti-, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijat muodostavat yhteen hiileen puhaltavan, pääsuunnittelijan johtaman suunnittelujoukkueen. Kokonaisuutta voimme täydentää sisustus- ja pihasuunnittelulla. Halutessasi autamme myös projektinjohdossa ja työmaan valvonnassa. Teemme kaiken suunnittelun kolmiulotteisesti tietomallintamalla, joten suunnitelmien tarkastelu ja yhteensovitus on havainnollista hankkeen alusta asti.

pekka@saatsi.fi