Massiivitiilitalot painovoimaisella ilmanvaihdolla

Uusia, terveellisiä ja kestäviä tiilestä muurattuja koteja ja loma-asuntoja | Sijainnit ympäri Suomea | Tilaajina yksityishenkilöt ja yhteisöt

Ikuinen rakennustapa ja kestävät arvot

Massiivitiilitaloja on rakennettu tuhansien vuosien ajan. Suomessa tiilirakentaminen alkoi keskiajalla ja yleistyi 1800-luvun kaupunkirakentamisessa. Helsingin Kruununhaka on esimerkki kaupunginosasta, jonka paikalla muuratuissa tiilitaloissa on asuttu ja tehty töitä jopa 200 vuoden ajan. Niihin sijoitettu varallisuus on säilyttänyt arvonsa sukupolvelta toiselle. Tiilestä muurattu massiivirakenne on ymmärrettävä, vikasietoinen, toipumiskykyinen ja helposti korjattava. Sen rakennusfysikaalinen toiminta on selkeää ja varmaa. Lämmönvaraamiskykynsä ansiosta massiivirakenne on energiatehokas. Modernit tiiliverhoillut talot eivät ole massiivitiiltä, vaan niissä tiili on vain koristeena pinnassa. Massiivitiilirakenteessa ei ole tuuletusrakoja. Massiivitiiliseinät voidaan muurata perinteiseen tapaan yksittäisistä tiilistä tai moderneista kennotiiliharkoista. Massiivirakenteen monista hyvistä ominaisuuksista voit lukea blogikirjoituksestamme.

Esimerkkejä suunnittelemistamme massiivitiilitaloista

Tämän artikkelin kuvissa on esitelty suunnittelemiamme massiivitiilitaloja, joissa on painovoimainen ilmanvaihto ja muita perinteisen rakennustavan parhaita ominaisuuksia. Tiilestä muuraamalla on edelleen mahdollista toteuttaa terveellisiä ja kestäviä rakennuksia. Esimerkiksi Jyväskylään suunnittelemamme paritalon seinät muurataan lähes 80 sentin paksuisiksi yksittäisistä tiilistä käsityönä perinteiseen tapaan. Tällainen rakennustapa on laillinen ja myös kustannuksiltaan mahdollinen, kun hankkeeseen ryhtyvällä on oikeanlainen tahtotila ja apunaan kokenut suunnittelutiimi. Inkooseen olemme suunnitelleet kennotiiliharkoista muurattavan omakotitalon painovoimaisella ilmanvaihdolla, jolle on myönnetty rakennuslupa 2022. Kennotiiliharkoista muurattiin myös Qvidja Kraftille suunnittelemamme Hiilipajarakennus.

Tartutaan yhdessä toimeen – ja muurauskauhaan!

Ota yhteyttä, kun mietit uuden, terveellisen ja kestävän massiivitiilitalon rakentamista. Voimme tarjota sinulle kaiken tarvitsemasi suunnittelun Avaimet käteen -periaatteella. Arkkitehti-, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijat muodostavat yhteen hiileen puhaltavan, pääsuunnittelijan johtaman suunnittelujoukkueen. Kokonaisuutta voimme täydentää sisustus- ja pihasuunnittelulla. Halutessasi autamme myös projektinjohdossa ja työmaan valvonnassa. Teemme kaiken suunnittelun kolmiulotteisesti tietomallintamalla, joten suunnitelmien tarkastelu ja yhteensovitus on havainnollista hankkeen alusta asti.

pekka@saatsi.fi